Houten vloer laten leggen

Wilt u een houten vloer laten leggen? Het Amsterdams Vloerencentrum is gespecialiseerd in diverse soorten houten vloeren, laminaatvloeren en lamel parket. Een houten vloer laten leggen doet u niet zomaar. Het is een beslissing voor de lange termijn en heeft grote invloed op de uitstraling van uw woning. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring en kennis over houten vloeren en helpen u graag de juiste keuze te maken als u een houten vloer wilt laten leggen. Staat u ook open voor andere materialen zoals linoleum, kurklaminaat of pvc-laminaat? Kom eens langs in onze showroom in Amsterdam om ons uitgebreide aanbod te bekijken. Een houten vloer laten leggen door het Amsterdams Vloerencentrum gebeurt snel en vakkundig. Wij kunnen de meeste houten vloeren binnen een week leggen. Meer informatie over de mogelijkheden bij u thuis? Neem direct contact met ons op!

Tips voor een houten vloer

Omdat een houten vloer laten leggen een flinke investering is, geven wij u graag een aantal tips. Gaat u verhuizen of bent u gewoon toe aan een nieuwe vloer? In beide gevallen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat u een houten vloer laat leggen.

  • Een goede ondervloer. Kies een kwalitatief goede ondervloer. Dit werkt geluiddempend en voorkomt dat de vloer gaat verschuiven of kraken.
  • Bepaal de kwaliteit van het hout: De ene houtsoort is de andere niet, hout heeft altijd een hardheidsscore. Dit bepaalt o.a. hoeveel drukkracht de planken aankunnen. De adviseurs van Amsterdams Vloeren Centrum kunnen u vertellen welke soort hout en welke hardheid in uw situatie geschikt is.
  • Massief hout of lamel parket? Een houten vloer laten leggen begint met deze keuze. De verschillen zitten in kwaliteit, prijs en onderhoud. Wij adviseren u graag!
  • Wel of geen vloerverwarming? Weer een belangrijke keuze te maken. Een houten parketvloer kan zonder probleem op een betonvloer met vloerverwarming gelegd worden. De vloerverwarming moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en kent een aantal gebruiksregels.
  • U kunt uw nieuwe houten vloer laten leggen met een afwerking van olie of met lak. Olie laat een dunne transparante laag op het hout achter en geeft een natuurlijke uitstraling. Lak is wat minder naturel, maar de nieuwste soorten benaderen deze look steeds meer.

Meer informatie houten vloer laten leggen

Door het Amsterdams Vloerencentrum kunt u een houten vloer laten leggen van bekende merken, zoals Berryfloor, Ambiant en Quick-Step. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Ons assortiment

Amsterdams Vloercentrum is aanbieder van een groot assortiment aan producten. Wanneer u vragen heeft over ons assortiment kunt u altijd contact met ons opnemen.


Contact


Deskundig advies nodig?

Stel uw vraag en wij geven antwoord.

Of kom langs in de winkel.
Uw gegevens zijn veilig en zullen niet doorgespeeld worden naar andere partijen.