lamelparket vloer

Lamelparket Amsterdam

Lamelparket vloeren hebben een lange levensduur, zijn zeer maatvast en hebben vele bewerkingsmogelijkheden. Dit biedt u de zekerheid op een prachtige en duurzame vloer. Vooral met de juiste aandacht en onderhoud kunt u langdurig genieten van zo’n houten vloer.

De kwaliteit van lamelparket

Lamelparket vloeren bestaan uit een onderlaag van multiplex en beschikken over een hardhouten toplaag. De toplaag heeft een dikte van 4 tot 8 mm. Het lamelparket is in verschillende soorten hout en afwerkingen verkrijgbaar. Een toplaag van lamelparket is bijvoorbeeld eiken en de afwerking kan een whitewash zijn.

In de meeste gevallen wordt de vloer afgewerkt geleverd en hoeft hij niet meer bij u thuis behandeld te worden. Lamelparket is zeer onderhoudsvriendelijk en in verhouding met een massief houten parketvloer ook voordeliger.

Advies

Benieuwd of lamelparket past bij uw ruimtes? Onze adviseurs geven u graag een uitgebreid advies. Kom langs in onze winkel, zodat u zich ook visueel kunt inbeelden hoe de gewenste situatie eruit komt te zien. Uit ervaring weten we dat mensen het als heel prettig ervaren als ze het materiaal kunnen aanvoelen en een idee krijgen bij wat er eventueel gelegd gaat worden in hun woning.

 

Contact opnemen

 

Voordelen van lamelparket

Er zijn vele voordelen te benoemen wat betreft de lamelparket vloeren. We zetten deze voordelen hieronder voor u op een rij:

  • Een lamelparketvloer kan zwevend worden gelegd en kan worden verhuisd.
  • Lange levensduur
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Voordelig t.o.v. parketvloer

De lagen van lamelparket zijn kruislings met elkaar verlijmd. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het parket nauwelijks kan uitzetten of krimpen. Lamelparket kan goed zwevend gelegd worden en is geschikt voor vloerverwarming.

Direct na het leggen is de vloer klaar, omdat er niet meer geschuurd, gelakt of geolied hoeft te worden. Enkele typen kunnen makkelijk gelegd worden dankzij een klikverbinding.

Kom langs in de showroom

Hoe onderhoud je een lamelparket vloer?

Een lamelparket vloer kan worden afgewerkt met verschillende soorten oliën. Dit kan een naturelolie zijn op hardwaxbasis. Het grootste voordeel van dit type wax is dat de uitstraling van de vloer behouden blijft. Daarnaast blijft de structuur van een lamelparketvloer ook altijd zichtbaar en het onderhoud is minimaal.

Gaat de vloer slijten? of komen er zichtbare krassen of strepen op de vloer? Gebruik dan een onderhoudsolie. Het resultaat is dat de vloer veel langer blijft zoals u graag zou willen. Bij een gelakte vloer is het zo dat deze niet bijgewerkt wordt. Vaak moet deze weer volledig opnieuw geschuurd worden of gepolijst. Bij een afwerking met een harde waxolie is dit absoluut niet nodig.

Naast de harde waxolie en de naturelolie is er ook de mogelijkheid om de vloer te behandelen met een UV olie. Deze olie zorgt ervoor dat men direct over de vloer kan lopen nadat deze gelegd is. Op deze manier kunt u direct de kamer naar wens inrichten. De afwerking met deze olie zorgt ervoor dat de vloer jarenlang mee kan. De UV coating zorgt ervoor dat eventuele verkleuringen van de vloer, die ontstaan door toedoen van het zonlicht, worden voorkomen.

 

Welke stappen doorloop je bij het behandelen van een vloer?

Ga uit van twee behandelingen die de vloer moet ondergaan.

  1. De 1e laag aanbrengen met een naturelolie of een hard wax olie.
  2. Per plank poetst u de aangebrachte laag weer uit met een doek van katoen
  3. Laat de laag minimaal 24 uur drogen
  4. Nu gaat u de vloer leggen
  5. Afrollen van de vloer met de afwerkolie behulp van een mohairroller die pluisvrij is
  6. De laatste laag laten inwerken zonder uit te poetsen. Het resultaat is is een vloer die vuil en vochtwerend is
mohairroller pluisvrij
mohairroller pluisvrij

 

Parketvloeren van Amsterdams vloerencentrum

Bij het Amsterdams vloerencentrum bieden wij een ruime keuze aan vloeren. Binnen ons assortiment vindt u parket van de merken Your Floor, Wicanders en Solidfloor. Dit brede assortiment parketvloeren verzekert u van de beste kwaliteit houten vloeren. Voor elke stijl vindt u een passende parketvloer.

Deskundig advies over lamelparket in de winkel

Op zoek naar een specifieke kleur parketvloeren? Mocht het gewenste product niet op de site vermeld staan, kom eens langs onze winkel. Wij staan u graag te woord over de mogelijkheden van parketvloeren.

Voor een antwoord op al uw vragen kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 020 – 685 36 33. Parketvloeren of lamelparket koopt u bij Amsterdams Vloerencentrum!

Ons assortiment

Amsterdams Vloercentrum is aanbieder van een groot assortiment aan producten. Wanneer u vragen heeft over ons assortiment kunt u altijd contact met ons opnemen.


Contact


Deskundig advies nodig?

Stel uw vraag en wij geven antwoord.

Of kom langs in de winkel.
Uw gegevens zijn veilig en zullen niet doorgespeeld worden naar andere partijen.